dirigent | producer

Clifton Grep

  It’s Your Season To Be Blessed

Virtual Gospel Mass Choir #1 – introductie project | nov 2020

Met deze eerste video introduceert BlackGospel Experience het Virtual Gospel Mass Choir (VGMC); ‘It’s Your Season’ is het eerste project van VGMC en was tevens de try out van het nieuwe concept dat is ontstaan vanuit de beperkingen van de corona-crisis, die heel die wereld sinds 2020 in zijn greep houdt. Door te kijken naar de mogelijkheden van muziek maken op een manier die wél kan, ontstond het Virtual Gospel Mass Choir. Met aardig wat uitdagingen in het proces bleek het vooral inspirerend te zijn en lukte het om een video neer te zetten met een positief inspirerende boodschap waarmee we ook jou willen laten meegenieten van de bemoediging, inspiratie en vrolijkheid die authentieke black american gospel brengt. Tevens geven we met deze eerste videoproductie een mooi voorbeeld aan alle geïnteresseerde koorzangers wat te verwachten van de vervolgprojecten. Na deze video van het swingende en inspirerende black american gospel lied ‘It’s your season to be blessed’, zullen er in 2021 nog meer projecten volgen.

Cover:It’s Your Season to be Blessed’ van Norman Hutchins

Koorzangers & donateurs | ‘It’s Your Season’
Anneke de Vries · Frieda Mulders · Geke van Wijnen · Lucia Sadi · Cindy Reemnet · Henrike Sijrier · Frida Mensah · Judith van de Wouw · Elma Lievers · Henriëtte Noya · Reintje van den Bosch · Tjerk Siebenga · Edith Dijkxhoorn · Diana Franklin · Anja de Hoog · Miranda de Vlieger · Clifton Grep · Elize Steegemans · Jolanda Schaap · Dennis Doorschodt · Marieke Dijkslag · Jolanda de Rijk · Gonny Peters · Monique Wolff · Jantine Swagerman · Agnes de Vries · Wendy Molengraaf · Jeanne Swaan · Marja Molengraaf · Nelleke Doornebal · Joyce Hansen · Saskia Manuela · Jan van Veen · Ella De Berg · Rickie Tigele · Gerda van Gelderen

Dankjulliewel!

Credits | VGMC #1
Dirigent en artistiek leider: Clifton Grep
Solo: Urmie Enting, soliste van Blackgospel Experience

Videoproductie: Clifton Grep
(web)design: Clifton Grep

Audio mixing & mastering: Bart

Organisatie & communicatie:
Agnes, Marieke, Saskia, Gerda

   VGMC Project #1 | nov 2020

BlackGospel Experience’s

Virtual Gospel Mass Choir

Wanna be part of something big? Het Virtual Gospel Mass Choir is het spiksplinternieuwe en doorlopende online ‘virtual choir’-concept van BlackGospel Experience voor en door individuele koorzangers uit alle hoeken van Nederland.
Wil jij, vanuit de comfort van je eigen woning/locatie, samen met talloze andere koorzangers deelnemen en bijdragen aan de creatie van ons uniek Virtual Gospel Mass Choir en de vreugde van black american gospel te delen en verspreiden via swingende gospel videoclips?
Then join in and share the joy!

met medewerking van
Solisten en gastartiesten
Informatie
Lees hieronder alle informatie en meld je aan:

Introductie VGMC

Voor het Virtual Gospel Mass Choir nodigen wij, BlackGospel Experience, zoveel mogelijk koorzangers uit om deel te nemen aan dit uniek online virtual gospelkoor met kortdurende projecten waarmee we regelmatig swingende blackgospelliederen in korte videoclips uitbrengen op social media.
Met dit Virtual Gospel Mass Choir willen we iedereen laten meegenieten van de bemoediging, inspiratie en vrolijkheid die authentieke black american gospel brengt.

Tijdens elk project worden de koorzangers begeleid door het professionele team van BlackGospel Experience bestaande uit dirigent en artistiek leider Clifton Grep, host en dj André Accord, solisten Joany Muskiet, Urmie Enting en Tabasum Westra en wisselende gastartiesten.

 • 1 Registreren

  Op dit moment wordt gewerkt aan een het nieuw aanmeldproces voor koorzangers.
  Je leest hier spoedig
   meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.
  Onderstaande informatie en omschrijving krijgt daarom binnenkort een update.

  Kom gauw terug!

 • 2 Aanmelden Project, kosten per project

  Aan elk project van het VGMC werken professionals mee; dirigent, artiesten, solisten, audio- en videotechnische staf, en meer. Dit brengt kosten met zich mee en om deze kosten te kunnen dekken vragen we de deelnemers aan het project een donatie te doen in de vorm van een deelname-ticket waarvan je zelf de hoogte van het bedrag bepaalt. Dit betekent dat wie door COVID-19 of andere omstandigheden financieel zwaar getroffen is, ook met een bescheiden bijdrage toch deel kan uitmaken van het dan lopende project. Anderzijds maken diegenen die in de positie zijn om juist iets meer te geven, het op hun beurt mogelijk voor mensen die het momenteel minder breed hebben om toch mee te kunnen doen.

  Met de deelnemers-bijdragen en crowdfunding per project wordt het voortbestaan van het Virtual Gospel Mass Choir gewaarborgd en is het bij uitstek een virtueel koor-concept voor koorzangers mede mogelijk gemaakt door koorzangers.

 • 3 Virtuele werkomgeving

  Zodra je je definitief hebt aangemeld bij het project, krijg je toegang tot onze virtuele werkomgeving. In dit besloten online platform volg je online 3 oefensessies, ontmoet je je medezangers en vind je alle instructies en benodigdheden voor het actuele VGMC project, zoals de lyrics (liedteksten) en de ingezongen zangpartijen in de vorm van online videos. En mocht je onverhoopt een online oefensessie niet kunnen dan is deze na afloop altijd terug te zien in de online werkomgeving.

  Onze virtuele werkomgeving kun je zowel via de browser als via mobiele app benaderen.

  Voor de online oefensessies gebruiken we Zoom als videoconference tool, welke in onze virtuele werkomgeving wordt gestart. Om deel te nemen moet je Zoom echter wel op je computer/laptop hebben geïnstalleerd. Mocht je nog geen Zoom hebben dan kun je dat vast hier downloaden.

 • 4 Oefensessies & video-opname

  Elk project van het VGMC bestaat uit 3 online oefensessies die uitsluitend plaats vinden via videoconference calls. In de eerste twee online oefensessies krijg je les en instructies van dirigent Clifton Grep en repeteer je de song(s) samen met de solist en alle andere deelnemers.
  Natuurlijk is het erg handig als je je lyrics dan al kent en het oefenmateriaal hebt doorgenomen, zodat je voldoende weet wát je moet zingen. In de online oefensessies krijg je vooral instructies over hóe je je zangpartij moet zingen.

  De 3de en laatste online videoconference call is gereserveerd voor de gezamenlijke video-opnamen, waarin alle deelnemers, samen met solist en dirigent, tegelijkertijd met elkaar het nummer performen, ieder vanuit zijn eigen woning/locatie. Zorg hierbij voor een kale muur als achtergrond, een goeie setup voor je webcam zodat die op ooghoogte staat en wat aangename verlichting die je gezicht van voren belicht. Deze opname is puur voor het visuele gedeelte van de videoproductie.

 • 5 Audio-opnamen

  In de week tussen de 2de online oefensessie en de online video-opnamen, ga je thuis vanuit alle rust zelf jouw eigen zangpartij opnemen. Je audio-opname ga je daarna uploaden en met jouw inzending en die van alle andere deelnemende koorzangers wordt een prachtige videoproductie van de gospelsong(s) gemaakt.

  Instructies voor het maken van je audio-opname vind je in de virtuele werkomgeving. Voor het maken van de opname is een koptelefoon/oortjes nodig en is het handig om 2 devices (mobiel, computer, laptop, tablet etc.) te gebruiken, bijvoorbeeld een smartphone en je laptop: zodat je op de ene de performance-video met dirigent en de solist kunt volgen (deze beluister je via je oortjes/koptelefoon) terwijl je op de andere alleen je eigen stem opneemt.
  Zorg voor een goede audio-setup in een stille afgesloten ruimte, waarbij er zo min mogelijk ruis (kinderen, huisdieren, zoemende apparaten) aanwezig is.

  Tip: voor nog beter geluid loont het om eventueel een usb-microfoon aan te schaffen. Meer informatie en tips hierover lees je in onze support-group in de virtuele werkomgeving.
  Te veel informatie?  Geen zorgen, we leggen het in de sessies allemaal nog eens rustig uit.

 • 6 Montage & productie

  Na inzending van alle audio-opnamen van de deelnemende koorleden en de gezamenlijke video-opname, gaan onze audio- en videotechnici aan de slag en wordt er per gospellied een mooie video-productie gemaakt.

 • 7 Publiceren & delen

  De geproduceerde videoclips van de gospelsongs worden daarna officieel gepubliceerd en gedeeld via alle social media kanalen. Nu jouw eigen deelname aan het VGMC zo mooi is vastgelegd wil je dit natuurlijk vol trots delen, doe dit dan ook volop! Zo delen we met z’n allen niet alleen de gave videos maar ook de vreugde van black american gospelzang. Enjoy!

Voltooid: project “Your Season”

Met het eerste Project ‘Your Season’  introduceert het Virtual Gospel Mass Choir van BlackGospel Experience zich met de productie van een korte video van het swingend en inspirerend blackgospel lied:

It’s your season to be blessed

featuring: soliste Urmie Enting, koorzangers olv Clifton Grep


Coming up

Binnenkort meer info over het eerstvolgende project in 2021 | (onderhevig aan succesvolle crowdfunding en indien genoeg deelnemers)


Het VGMC Team

Het Virtual Gospel Mass Choir van BlackGospel Experience staat onder leiding van blackgospel dirigent & artistiek leider Clifton Grep en wordt mede mogelijk gemaakt door het onderstaande team van professionals, medewerkers en vrijwilligers:

Joany Muskiet | soliste
Urmie Enting | soliste
Tabasum Westra | soliste
André Accord | dj, host
Agnes | kwaliteitsmanager
Bart | audio mastering
Gerda en Frieda | koorzangers contact
Marieke | communicatie, administratie
Saskia | communicatie

Registratie koorzangers

Op dit moment wordt gewerkt aan een het nieuwe aanmeldproces voor koorzangers.
Je leest hier spoedig meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Kom gauw terug!

Login to WordPress